Proiecte ale PSD privind digitalizarea învățământului preuniversitar de stat

Partidul Social Democrat susține digitalizarea învățământului preuniversitar de stat, prin numeroase proiecte:

1. Wireless în școli și campusuri: prin acest proiect care se va implemnta în perioada 2019-2020 se vor putea accesa resursele educaționale existente online, precum și cele ale Platformei Naționale a Educației.

2. Platfoma e-learning: se creează o platformă școlară educațională și o bibliotecă școlară virtuală. Platforma va avea suportul logistic al proiectului WI-FI Campus.

3. Catalogul electronic : Colectarea, gestionarea și analiza informațiilor referitoare la rezultatele și activitatile școlare zilnice din învățământul preuniversitar.

„Digitalizarea educației este un proces complex, început deja în școala românească, un demers didactic necesar și logic pentru un învățământ modern, în care elevii sunt pregătiți pentru a profesa în societatea cunoașterii. Valorificarea oportunităților învățământului digital presupune un set de măsuri și etape:

• Dotarea sălilor de clasă pentru a deveni treptat spații moderne pentru educație, pentru învățarea creativă, oferind deschideri spre universul virtual, spre noutăți științifice și tehnologice.

• Dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor pentru învățare eficientă și pregătire în vederea examenelor naționale

• Abilitarea elevilor în elaborarea de proiecte, documentare, aplicare în practică, prin folosirea oportunităților de tip TIC.

• Formarea profesorilor în spiritul valorificării strategiilor didactice interactive, a aplicațiilor digitale și a resurselor TIC;

• Prezentarea cunoștințelor în mod gradat, intuitiv și accesibil, în format didactic atractiv, cu acces la aplicații digitale, filme didactice, jocuri de învățare, structurarea informațiilor în sistemul Power Point”, apreciază deputatul prof.dr. Camelia GAVRILĂ – Președintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Sursă articol: Facebook – Departamentul pentru Educație Națională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus