Dialoguri de campanie alături de ieșeni…

Într-o atmosferă de toamnă târzie, am străbătut străzile istorice ale Iașului cultural, alături de membrii Colegiului 8 Copou, Centru, Păcurari, împreună cu tineri entuziaști, cu președintele PSD Iași, domnul Marcel Popa, dar și cu alți colegi parlamentari sau consilieri din organizația municipală. Dialogurile și întâlnirile noastre înseamnă dorința de a fi alături de ieșeni, pentru a asculta opiniile, sugestiile și criticile lor, dar și pentru a transmite cu onestitate proiectele, gândurile, mesajele noastre de campanie. În mod firesc am menționat reușitele programului nostru de guvernare, măsurile de tip social-democrat prin care am vizat calitatea vieții, bunăstarea cetățenilor, dezvoltarea economică și socială, asumarea unei dimensiuni europene a României, în toate domeniile sociale, politice, în toate demersurile de politică internațională.

Vorbim astfel de argumente certe, de date și statistici, de valoarea faptelor împlinite, în discuțiile cu ieșenii am conturat o realitate autentică, nu doar ipoteze sau promisiuni de campanie, conjugate la un viitor ipotetic.. De aceea, credem noi, este logic să votăm PSD, să susținem candidatura premierului Viorica Dancilă, pentru că stau mărturie măsurile realizate, proiectele îndeplinite, consecvența în aplicarea unui program complex și coerent, după cum calitățile umane, datele de personalitate ale candidatului social-democrat, decența și buna cuviință, respectul, preocuparea și încrederea în oameni sunt realități incontestabile.

Am întâlnit tineri și vârstnici, studenți, intelectuali, comercianți, grupuri de turiști, vizitatori prin muzeele ieșene, credincioși ce se îndreptau spre reculegere la Mitropolia vegheată de spiritul Sfintei Parascheva, ieșeni grăbiți sau cu plăcerea taifasului moldav, am schimbat opinii, dialogurile au avut consistență, ne-au dat încrederea că sunt apreciate măsurile aduse de PSD în prim-planul acțiunilor politice și guvernamentale, am oferit materiale, ziare și informații, sinteze cu evoluțiile economice, sociale, culturale, educaționale pe parcursul anilor 2016-2019. În aceeași măsură am preluat recomandări, sugestii, nemulțumiri, neliniști legate de continuitatea măsurilor inițiate de noi, am întâlnit și voci critice, fără însă a mai avea agresivitatea absurdă de altădată, fără a mai vehicula clișee și etichete nedrepte. Strada înseamnă întâlnire cu diversitatea umană, cu vocile ,,cetății”, dar și posibilitatea comunicării directe, adevarate, privind și ascultând oamenii într-un exercițiu de înțelegere reciprocă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus