Campanie politică, proiecte și amurg de toamnă pe străzile Copoului…

O după amiază cu și despre politică, despre alegeri și opțiuni social-democrate, dar și cu bucuria regăsirilor cu ieșenii, într-un „amurg violet” de toamnă caldă, pe străzile cartierului Copou, în zona Colegiului 8, într-un Iași atemporal parcă, venit din legendă și mit… Este firesc și plăcut să comunici cu tipuri diferite de cetățeni – tineri, studenți, oameni maturi, cu cei pentru care alegerile prezidențiale constituie o preocupare importantă, un subiect de dialog. Institutul Agronomic, Parcul Expoziției, Parcul Copou, Regimentul Militar, Biserica „Sf. Nicolae”, Universitatea „Al.I.Cuza”, Casa Pogor și Junimea de altădată, Biblioteca Centrală Universitară “M.Eminescu” se desfașoară simbolic în fața noastră, oameni și locuri, în acest periplu ce alunecă între istorie, fascinație a trecutului și provocări din prezent.

Alături de colegi, consilieri, președinți de organizații locale, tineri sau simpatizanți, continuăm serile de campanie, discuțiile cu cetățenii, promovarea candidatului PSD- Viorica Dancilă ca alternativă viabilă, ca soluție pentru un mandat prezidențial coerent, predictibil, un mandat al comunicării și al construcției, pornind de la valori românești, armonizate cu evoluțiile și valențele europene autentice.

Solidaritatea echipei, implicarea, prietenia noastră sunt condiții importante pentru succesul proiectelor pe care le susținem competent și serios, de aceea sunt de prețuit colegi ca Marius Aur, Franc Gerd, Bogdan Crucianu, Traian Dobre, Iulian Trufanda sau Alex Garnet.

Chiar dacă viața orașului alunecă într-un calm aparent, detașat de tumultul politic, trebuie să înțelegem toți că votul înseamnă responsabilitate, analiză și comparare de proiecte, de atitudini, că este nevoie să ascultăm mesaje politice, să cântărim crizele politice și cauzele acestora, să ne imaginăm un nou mandat. Dorim același președinte închis în lumea sa, rigid și detașat, sfidând norme și reguli de relaționare instituțională? Sau…decidem totuși că vrem altceva, poate este momentul să cerem implicare, activitate consecventă, respectul pentru Constituție, pentru legile și instituțiile tării, poate apreciem acum înțelegerea, toleranța , sensibilitatea și emoția feminină, dorința sinceră de a ajuta semenii, argumentele faptelor împlinite….

Campania politică înseamnă timpul analizei, al lucidității, al reflecției atente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus